Registration

Prijavi se

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

CLARIS P30 100g

1,14 €

Zaloga: Na zalogi

Bentonit Claris p30 je kombiniran kalcijev-natrijev bentonit visoke čistosti v obliki finega prahu, namenjen v prvi vrsti za bistrenje in stabilizacijsko absorbcijo beljakovin v moštu, lahko pa se uporablja tudi v vinu. 


Visoka vsebnost aktivnega minerala daje proizvodu moč bistrenja in absorbcijo beljakovin že pri majhnih količinah. 


Vsebnost montmorilonita v bentonitu Claris p30 je visokih 90%, medtem ko je vsebine netopnih snovi v bentonitu zgolj 1%. 


Prav tako je bentonit Claris p30 večkrat strogo preverjen in dosega vse stroge enološke standarde EU glede dodatkov/aditivov v prehrambeni industriji, za snovi, ki lahko škodijo človeškemu zdravju, ter kvaliteti vina ali sokov. 

SKU: 3830048657518

Kategorija: BISTRILA / ČISTILA - BENTONITI, BENTONIT

NAVODILA ZA UPORABO CLARIS P30:

CLARIS p30 se mora pred uporabo v moštu ali vinu namakati (hidratizirati) v vodi. Meša se s 5. enotami vode ( 1 kg Clarisa p30 raztopimo v 5 L vode ), tako da se s počasnim mešanjem bentonit doda v posodo za vodo.

Za najboljši učinek se priporoča uporaba destilirane vode, ki ima na začetku temperaturo 40-50 C. Benotonit lahko namakate tudi v čisti hladni vodi. Ko je Claris p30 dodan v vodo, ga je potredbno mešati tako dolgo, dokler ne dobimo enakomerne suspenzije, ki mora stati najmanj 4-6 ur, za najboljšo učinkovitost pa jo pustimo stati do samega začetka uporabe. Pred uporabo preostanek vode previdno odlijemo.

Claris p30 se zaenkrat prozivaja samo v obliki v praha, v postopku pa je tudi že oblika granul in specialnega aglomerata, ki bo še dodatno izboljšal mešanje in topnost snovi v vodi.

DOZIRANJE: 50-10 g/100 L, po potrebi tudi več.

POZOR: V primeru bistrenja vina z bentonitom Claris p30 je potrebno narediti test za določitev optimalne količine za bistrenje in stabilizacijo.

Dodatne informacije o bentonitu Claris p30 najdete na uradni strani proizvajalca TUKAJ!

 

 

 

Proizvajalec Ne