Registration

Prijavi se

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

Enologija

Postopek pridelave rdečega vina

 / 0 Komentarjev
Postopek pridelave kakovostnega rdečega vina.Preberi več
Enologija

Postopek pridelave belega vina

 / 0 Komentarjev
Natančen postopek pridelave kakovostnega belega vina.Preberi več
Enologija

Katere kvasovke izbrati glede na sorto in linijo vina?

 / 0 Komentarjev
Ponudba suhih vinskih kvasovk, encimov in hrane za kvasovke je zares ogromna in težko je poznati vse podrobnosti in specifike posameznega seva kvasovk in ostalih sredstev. Zato smo za vas pripravili tabelo, ki vam bo olajšala izbor glede na sorto in linijo vina na katero ciljate.
Preberi več
Priporočila

Priporočilo foliarnega škropljenja v primeru toče

 / 0 Komentarjev

V zadnjih tednih se pojavlja vse več opozoril popoldanskih neurij s točo. Samo na območju Podravja je na posameznih območjih do 10. julija toča padala že dvakrat, huje je toča prizadela tudi območje Posavja. 

Preberi več
Priporočila

Opozorilo: Priporočilo foliarnega škropljenja v primeru suše

 / 0 Komentarjev

Spoštovani pridelovalci, v primeru, da opazite, da rastlinam primanjkuje vode (suša), vam priporočamo, da vinograde, sadno drevje čim prej foliarno poškropite s kombinacijo aminokislin Delfan Plus 1,5 l/ha + morske alge Phylgreen 1 l/ha + Optysil 0,5 l/ha. Škropljenje ponavljamo redno na 7-10 dni do prvega deževja. Omenjena sredstva so dovoljena tudi v ekološki pridelavi. Gre za sredstva za krepitev rastlin in gnojila.

Preberi več
Predavanja in izobraževanja

Strokovna konferenca za vinogradnike in vinarje 2017

 / 0 Komentarjev

V podjetju Jurana d.o.o. v mesecu marcu organiziramo strokovno konferenco za profesionalne vinogradnike in vinarje. Tematike bodo pokrile celotno področje pridelave rdečega grozdja in vina - vse od gnojenja, aktualnih spoznanj v pridelavi, prehrane kvasovk, maceracije do biološkega razkisa. Obilica odličnih predavateljev in tematik - s poudarkom na pridelavi rdečih vin!

Preberi več
Enologija

Strokovno predavanje za sadjarje 2017

 / 0 Komentarjev

V podejtju Jurana d.o.o. Vam ob 26. obletnici obstoja podjetja pripravljamo strokovno predavanje za profesionalne sadjarje na temo gnojenja, povečanja količine in kakovosti vašega pridelka ter varstva drevja pred boleznimi in škodljivci. Predstavljene bodo tudi novosti in ustaljena ponudba gnojil ter ostalih sredstev podjetij Jurana, Metrob in Bayer.

Preberi več
Enologija

Čiščenje mošta in vina z želatino

 / 0 Komentarjev

Želatina je kolagen, primarna strukturna beljakovina živalskih kosti in kože. Ker je želatina relativno močno beljakovinsko čistilo, je primernejša zlasti za vina z večjo vsebnostjo ekstraktnih in fenolnih spojin (tako bela kot rdeča). Uporablja se z namenom izboljšanja bistrosti in zmanjšanja fenolnega karakterja (grenkobe/taninov). V predfermentativni fazi prispeva predvsem k bistrosti belih moštov, medtem ko v rdečih vinih vpliva dodatno tudi na spremembo tona barve iz rumenkasto-rjave oziroma rjave v rubinasto-rdečo.

Preberi več
Enologija

Se vam je ustavilo vrenje? Kaj storiti?

 / 0 Komentarjev

Se vam je že zgodilo, da ste začeli s alkoholno fermentacijo in je od začetka izgledalo, da vse poteka tako kot mora, nato pa se je upočasnila ali pa je celo prišlo do njene popolne zaustavitve? Zastoj alkoholnega vrenja pomeni, da se je vrenje ustavilo še preden se je celoten sladkor v vinu pretvoril v alkohol in ogljikov dioksid (CO2). Če pustite vino v takšnem stanju, bo le to imelo vpliv na kakovost vina, okus bo sladek in ne najboljši. Zato je na tem mestu potrebno prepoznati znake, ki nakazujejo, da je prišlo do zastoja vrenja in ustrezno reagirati, da rešite svoje vino v pravem trenutku. Zakaj pride do zastoja alkoholne fermentacije, kaj lahko naredimo, da se le temu izognemo in kaj narediti, če pride do zastoja, vam predstavljamo v spodnjem članku.

Preberi več
Video

VIDEO: Kako izmeriti količino kisline v kletarstvu?

 / 0 Komentarjev
Video prikaz kako z reagenti hitro in enostavno izmerimo količino titracijskih kislin v moštu, vinu, soku, medici ali žganju.Preberi več

Items 1 to 10 of 15 total

Stran:
  1. 1
  2. 2