Registration

Prijavi se

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

REFRAKTOMETER RHB 32S - ATC (% SLADKORJA)

43,74 €

Zaloga: Na zalogi

Instrument za merjenje vsebnosti sladkorja v treh različnih enotah v moštih. Ima tri skale, ki merijo sladkor v moštih v Oe, % sacc. In KMW°. Prav tako ga uporabljamo za merjenje preostanka sladkorja v vinih, medicah. Pri tem uporabljamo podatek v % sacc.


Refraktometer z avtomatsko temperaturno korekcijo serije RHB 32S ATC je bil razvit za delo s tekočinami, ki vsebujejo sladkor (merilec vsebnosti sladkorja v sadnih sokovih, v medu, v osvežilnih pijačah in seveda vinu). Uporabljamo ga za pomoč pri kontroli količine sladkorja v hrani in pijačah. 


Če želi uporabnik preverjati zrelost sadja na terenu, kakovost po obiranju ali ob predelavi in pakiranju, lahko z refraktometrom vedno izmeri kritične informacije in tako zagotovi kakovost produkta. 

SKU: 3830021583469

Kategorija: Refraktometri

NAVODILO ZA UPORABO IN OPRAVLJANJE MERITEV

refraktometer ATC za sladkor

1.korak

Odprite dnevni pokrovček  in kanite 2-3 kapljice destilirane vode ali kalibracijske tekočine  na glavno prizmo. Zaprite dnevni pokrovček tako, da se voda enakomerno porazdeli po površini prizme, brez zračnih mehurčkov ali suhih mest. Vzorec na prizmi pustite počivati približno 30 sekund preden nadaljujete z 2. korakom (ta čas omogoči vzorcu da se prilagodi temperaturi refraktometra).

2.korak

Obrnite dnevni pokrovček v smeri izvora svetlobe in poglejte v okular. Videli boste okroglo polje s skalo (ali skalami v sredini, odvisno od modela). Po potrebi izostrite sliko z okularjem, da boste jasno videli skalo. Gornji del polja mora biti moder spodnji del pa bele barve - na stičišču ploskev, ki lahko varirajo glede na model refraktometra).

3.korak 

Ob uporabi destilirane vode ali kalibrirne tekočine pogledamo skozi okular in obračamo nastavitveni vijak tako dolgo dokler se mejnik med modrim in belim poljem ne nahaja točno na ničelni vrednosti skale. To je konec kalibracije (umerjanja).

Preverite, da je ob izvajanju meritev sobna temperatura čim bliže 20°C. Če se sobna oziroma temperatura okolja spremeni za več kot 3°C (ne temperatura vzorca) se priporoča ponovna kalibracija pri tej temperaturi.

Za refraktometre z avtomatsko temperaturno korekcijo mora biti temperatura pri kateri ga kalibriramo 20°C. Ko je kalibriran pa nihanje temperature v priporočenem merilnem območju (10-30°C) ne vpliva na točnost meritev.

4.korak

Ob merjenju vzorcev ponavljate korake 2 in 3 (brez uporabe destilirane vode ali kalibrirne tekočine) in odčitate vrednost na skali, kjer je stičišče modrega in belega polja. Skala vam omogoča,da takoj odčitate neposreden rezultat merjenja v željeni merski enoti (na primer BRIX%).

OPOZORILO-VZDRŽEVANJE

  1. Pravilno merjenje je odvisno od pravilne kalibracije. Natančno sledite navodilom zgoraj. Preverite sobno temperaturo pri kateri izvajate merjenja in po potrebi ponovno kalibrirajte instrument za zagotovitev točnih meritev (velja za refraktometre brez avtomatske temperaturne korekcije).
  2. Ne izpostavljajte instrumenta vlagi in ne ga potapljati v tekočine. Nejasna meglena slika pomeni, da je v instrument vstopila vlaga ali voda. Pokličite pooblaščen servis, prodajalca, uvoznika ali distributerja.
  3. Shranjujte ga v suhem, čistem in koroziji nenaklonjenem ozračju, s čimer preprečite zamegljevanje optičnih površin ali celo razvoj plesni. Izogibajte se močnim sunkom ali udarcem v instrument med uporabo in transportom.
  4. S tem instrumentom ne merite jedkih snovi, ker lahko poškodujejo zaščitno plast na prizmi.
  5. Med merjenji čistite instrument z vlažno mehko cunjo prilioženo kompletu. Zanemarjanje čiščenja privede do nepravilnih rezultatov merjenja in trajnih poškodb zaščitne plasti in prizme.
  6. Refraktometer je optični instrument in zahteva pazljivo ravnanje in hranjenje. Neupoštevanje tega lahko privede do poškodb optičnih komponent in osnovne strukture instrumenta. Ob pravilni uporabi in negi, vam bo instrument v vaše zadovoljstvo več let brezhibno deloval. 

Garancijska izjava

Izdelek, ki ste ga kupili bo v garancijskem roku brezhibno deloval, če boste ravnali po originalnih navodilih. V garancijskem roku bomo na svoje stroške odpravili napake v roku, ki ne bo daljši kot 45 dni. Garancija se podaljša za čas, ko je bil izdelek v popravilu. Izdelek, ki ne bo popravljen v omenjenem roku, bomo na vašo zahtevo zamenjali oziroma vrnili vplačani znesek.

Garancija prične teči z dnem naše dostave, kar dokažete z dobavnico ali računom prodajalca, oziroma s potrjeno garancijsko izjavo.

Garancija preneha veljati, če je izdelek mehansko poškodovan ali nepravilno vzdrževan.

Rezervne dele zagotavljamo še 7 (sedem) let po dobavi.

Garancijski rok je 12, mesecev od dneva prodaje.

 

 

 

 

Proizvajalec Ne