Registration

Prijavi se

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

Intermag Grownon 1 L

11,50 €

Zaloga: Na zalogi

Raztopina gnojila NP z borom (B) in cinkom (Zn).


Fosforjevo gnojilo


Oblika fosforja, ki ga rastline najhitreje absorbirajo. Stimulacija organov odgovornih za pridelek in korenine Poveča toleranco rastlin na nizke temperature


Tekoče gnojilo za foliarno škropljenje in zalivanje v tla na način, ki rastlinam omogoča učinkovito  vpijanje in izkoriščanje fosforja tudi v pogojih nizkih temperatur tal in zraka.


Še posebej se priporoča pri kislih tleh (pH pod 6) in hladnih tleh, v obdobjih nizkih temperatur.


Posebna tehnologija INT poveča asimilacijo fosforja (vir energije), kar intenzivira vegetacijo rastlin. Na ta način dobimo bolj kakovosten in večji pridelek. 

SKU: 5908270217959

Kategorija: Gnojila, Intermag, INTERMAG, INTERMAG

NAVODILA ZA UPORABO

GROWON uporabljamo v obliki vodne raztopine za foliarno gnojenje ali za zalivanje rastlin. Lahko ga mešamo z drugimi običajno uporabljenimi sredstvi za varstvo rastlin in gnojili (priporočamo, da se pred uporabo naredi test kompatibilnosti).

Uporabimo ga preventivno, v času in količini priporočenih v programu gnojenja za posamezne rastline (ki upošteva potrebe rastlin po fosforju v posameznih fazah razvoja) ali interventno, z namenom zmanjšati negativni učinek nizkih temperatur na rast in razvoj rastlin,  ali ko se pojavijo vidni znaki pomanjkanja fosfora.

Koncentracijo raztopine in porabljeno vodo je potrebno prilagoditi tehniki škropljenja.

V času škropjenja se izogibati soncu, visokim temperaturam in vetru, ki povzroča raznos kapljic. 

Priprava raztopine: rezervoar napolniti ½ do 2/3 z vodo, nato ob vključenem mešalu dodati GROWON. Na podoben način nato dodamo še ostala sredstva, v skladu z njihovimi navodili za uporabo. Nato rezervoar napolniti z vodo do potrebne količine. Tako pripravljeno mešanico uporabimo čim prej. 


Navodila za skladiščenje in ravnanje

Gnojilo čuvati na temperaturi od -5°C do +30°C.Embalažo je potrebno skladiščiti dobro zaprto in v pokončnem položaju. V slučaju razsutja, je potrebno sredstvo zbrati, površino pa sprati z vodo. Tako zbrano sredstvo se lahko uporabi za gnojenje. Število nivojev v času skladiščenja in transporta.:

3 – embalaže 1, 5, 10 L, 2 – embalaže 20 L, 1 – embalaža 1000 L.


Varnostni ukrepi

Čuvati izven dosega otrok. Uporabljati zaščitna očala, rokavice in zaščitno obleko. Spoštovati je potrebno higienske norme. Ne piti pripravka. Če se to zgodi, je potrebno takoj poiskati zdravniško pomoč. Če pride sredstvo v stik z očmi, jih je potrebno spirati z veliko vode  in poiskati zdravniško pomoč. 


SESTAVA:

Vsebnost hranil izražena v:

masnem odsotkug/l

skupni dušik (N)5,0                         70

amidni dušik (N)5,0                         70

fosforjev pentoksid (P2O5) 35,0   500

bor (B)0,100                                    1,4

cink (Zn) kelatiran z EDTA0,100    1,4

Vsa hranila topna v vodi.

Proizvajalec Ne