Registration

Prijavi se

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

Humistar 100 ml

3,15 €

Zaloga: Na zalogi

Korektor - huminski ekstrakt iz ameriškega leonardita-lignit - PRIMEREN ZA EKOLOŠKO PRIDELAVO!


Humistar je tekoč produkt, ki vsebuje huminske kisline in se uporablja za direktno aplikacijo v tla. Lahko se dodaja po terenu lokalno ali po celotni površini in preko kapljičnih namakalnih sistemov. Lahko se uporablja v kombinacijami z drugimi gnojili. Odlično se razporeja po terenu in hitro doseže koreninski sistem rastlin, kjer deluje kot sestavni  del aktivnega humusa. 


Delovanje Humifirst-a Humistar-a  terenu izboljšuje kakovost, stabilnost in kompleksno strukturo terena ter izboljšuje sposobnost zadrževanja vode.  


Izboljšuje sposobnost absorbcije dušika, fosforja in kalijaOmogoča lažjo dostopnost fosforja, ki je težko dostopen in prerazporejanju hranila po rastlini.  Izboljšuje razvoj mikrobiološke flore ter fizikalne in kemične lastnosti tal.  Ugodno vpliva na klitje in razvoj koreninskega sistema. 


 

SKU: 3830021582325

Kategorija: Gnojila, Tradecorp, TRADECORP

KOMPATIBILNOST: Humifirst-Humistar se meša z večino gnojil in fitofarmacevtskih pripravkov, ki se običajno uporabljajo. Izjema so mineralna olja, produkti, ki vsebujejo žveplo, baker in organski produkti z bakrom ter produkti z visoko pH vrednostjo. Pred vsakim mešanjem se priporoča, da se opravi test kompatibilnosti z mešanjem manjših količin.  

Doze uporabe lahko nihajo glede na potrebe rastlin in stanja terena: 

Kulture v vrtnarstvu in okrasne rastline: kapljično namakanje: skupna doza 40-50 l/ha, razdelitev na manjše doze, ki se dodajajo vsak teden. Z aplikacijami pričnemo 7-10 dni po presajanju z dozo 3 l/ha. Postopoma manjšati dozo na 1,5 l/ha do zadnjih faz rastnega cikla kulture

Namakanje po celotnem terenu: skupna doza 50-60 l/ha. Razdeliti na 4-5 aplikacij. Začeti nekaj dni pred kaljenjem ali 7-10 dni po presajanju. Z aplikacijami nadaljujemo do zorenja plodov, saj izboljšuje cvetenje in oploditev ter zorenje plodov.  

Sadno drevje: kapljično namakanje: skupna doza 50-70 l/ha, razdelitev na manjše doze, ki se dodajajo vsaka 2-3 tedne, od pričetka prebujanja. Pri agrumih apliciramo vsak teden.  

Površinsko namakanje: skupna doza 60-80 l/ha, ki jo razdelimo na več aplikacij. Ob začetku razvoja, ob razmahu cvetenja in zorenju plodov.   

Travnate površine: za pospeševanje rasti po košnji pripravimo 1-3 % raztopino, ki jo apliciramo po površini.  

Za drevesne nasade: ob obnovah apliciramo z 1-3 % raztopino.

SESTAVA

Korektor.  Huminski ekstrakt iz ameriškega leonardita-lignit. 

  • Huminske kisline:              13,2% w/v (12% w/w) 
  • Skupni huminski ekstrakt: 16,5% w/v (15% w/w)
  • Kalijev oksid, K2O:              5,5% w/v (5% w/w) 
  • Fulvo kisline:                       3,3% w/v (3% w/w) 
  • Barva: črna, pH=13,0

OPOZORILA

Hraniti izven dosega otrok. Ob uporabi uporabljajte osebna zaščitna sredstva. Škodljivo ob zaužitju. Ob stiku s kožo ali očmi sprati z veliko vode. Hraniti v suhem in hladnem prostoru, temp. 5-30°C. Izogibati se ekstremnim temperaturam. Ostanke hraniti v originalni embalaži in kar najhitreje porabiti. Produkt uporabljati v skladu z navodili na etiketi 

 

 

Proizvajalec Ne